October 14, 2011

perlu ke pergi kelas make-up tebal-tebal ?

Selamat malam !


entry baru lagi..yeahh!!rajin plak aku mengupdate sejak akhir-akhir nie...al-maklumlah sudah jumpa balik sayang aka hencek lappy saya nie.. (:



malam nie, mahu story mory pasal wanita & make up.. ermmmm, ini adalah dari pemerhatian aku sendiri..perlu ke make up pergi kelas? tebal 10 inci lak tue [macamlah pernah ukur ] :P . . nak mengorat lecture ke? or ade pakwe dalam kelas ? eeeei, overlah! padahal nak pergi kelas je pun..dah macam lecture pun ada kot, kadang-kadang tak taw mana satu student mana satu lecture..melaram habes mak kaw ! bagi tiha kan, make-up p kelas tak perlulah setakat simple dan kemas sudahlah..
kadang-kadang disebabkan ketebalan make up sesetengah wanita yang agak keterlaluan ini boleh mengundang nafsu lelaki bahkan boleh dapat kutukan or komen free-free dari kaum-kaum lelaki mahupun dari kaum perempuan itu sendiri.. **ayat skema :P
bagi aku kan.. natural beauty is better kan?perempuan secara lumrahnya memang dah cantik, tak payahla tempek muka dengan kaler warna warni supaya nampak lagi cantik.. buruk bebenor lak rupanya.. kalau kaum perempuan sendiri yang mengata aku rasa bukanlah suatu benda yang pelik tapi tanggapan lelaki terhadap kita bagaimana? ( pendapat nie bukan sebab aku xsuka make up)
bukan nak mengata nie, tapi ini adalah kata-kata kawan lelaki aku semalam " cuba ko tengokk muka dan tangan dia, pehh muka putih tapi tangan hitam.. nanti bila dah tua dapat effectla tue.. make-up la tebal-tebal nanti ia hakis kulit, baru padan muka " naturally beauty lagi molek..
dalam hati aku : ? erk! budak lelaki cakap macam tue? komen banyak-banyak lak tue.. siyesly, kawan-kawan lelaki aku memang anti dengan perempuan teroveeeer make-up. ade je benda diorang nak komen. itu tak kena, ini tak kena... adoiyai.. tak pasal-pasal aku kena tadah telinga dengar makian diorang..
wahai kawan-kawan ku sekelian, berpada-pada lah bila ber"make-up" ya..jangan sampai ada yang mengubah kecantikan yang dah ada kat muka tue.. **berdosa taw!
ini hanya pendapat aku sendiri, jangan marah or terasa hati ok ! 


p/s : siyesly, sepanjang aku hidup tak pernah tempek muka aku dengan " tepung gandum " tue . . ^^

4 comments:

Ana Aslina said...

kalau dia rasa confident dgn make-up tu, apa salah nya kan :)

♥ CIK TIHA ♥ said...

erk ? bolehh.. tp jgn terlalu over.. nanti org laen mengumpat. xpasal2 tmbah dose..

Ninie said...

Dulu gi kelas asyik lewat je, mana sempat nk mekap tebal2...kihkihkih. Lgpon lecturer tua2...x nak ah...kihkih.

♥ CIK TIHA ♥ said...

@ninie : taw xpe.. nak p kejar bus lg.. buang mase je kn? hohoho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...