June 11, 2011

Bakti Siswa Perdana DPP Proton ( PART 2 )

hye ! hye ! hye !

hari itu aku cakap mahu update belog . Tapi, sampai sekarang x x x x x x update kan ? i'm sorry ! (sambil tiru gaya AMIR )
hAAA . . ini adalah sambungan part 1 baksis aku haritue . 

PART 2 : Aktiviti bermula ! yay ~

Dalam part ini kitorang ada aktiviti bersama dengan pelajar-pelajar sekolah SK Duyong . Bagi motivasi sikit kat adik-adik biar bertambah rajin . heeee ^__^ 
haaaa . KF [ ketua Fasi] kita ialah Abang Afiq ya adik-adik . . first tym jadi Ketua Fasi dia cakap . . apa-apa pun Afiq the best ! :)

meh kita ushar-ushar picture tym aktiviti memotivasikan adik-adik ^^
check this out yeahhh ! 

 ketika adik-adik baru sampai .
sebelum aktiviti bermula ~


Antara aktiviti yang dijalankan ~
explorace .
semua aktiviti yang dijalankan adalah di bawah biro saya .
paling syiokk explorace .
habes budak-budak dikerjakan oleh kitorang .
dekat check point aku yang paling malang . .
adik-adik kena cari gula-gula dalam tepung yang ditambah dengan air .
euw ! yakss geli jek . jahat sungguh kitorang .. semua ini adalah idea nazirul . hahaha XD

NEXT .
pada petang plak . aktiviti membersihkan kubur dan masjid . Tetapi terpaksa cancel kerana pada petangnya kami pergi melawat salah seorang adik kepada pelajar SK duyong yang telah meninggal dunia . Sama-samalah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada beliau ~ AMIN . Semoga beliau ditempatkan bersama-sama dengan orang yang beriman . .

Pada Keesokan harinya, hari last kami di Pulau Duyong . .
Pagi-pagi lagi kitorang bertolak ke rumah Kak Wanie , ex-officio program kita . Thanks kepada keluarga kak Wanie coz bagi kitorang sarapan . sangat sedap Nasi Dagang tue ( pssstttt, walaupun tempah) :P

Sambil-sambil tunggu orang laain sampai . . Adik-adik angkat aku sempat bawakk aku dengan Amy round Pulau Duyong naik motor . serunukk!
Pulau Duyong neh sangat cantik rupanya . . korang sangat bertuah sebab tinggal kat situ :)

Ini adalah gambar yaang sempat diambil semasa jejalan naek motor ~ weee

 permandangan di sekitar Pulau duyong
cantek ! ^____^

 kat rumah aku tak kan pernah jumpa benda neh ..
kat TERENGGANU only ok ! ;)

Kota Duyong tempat bersejarah di Pulau duyong .
Tempatnya agak menyeramkan laa coz sunnyii .grrrrr~
permandangan Masjid Kristal dari jauh . hanya dilihat exlusive dari Pulau Duyong . hohoho :)

After that, (tetiba kecek orang putih )
kring-kring mak panggil balik sebab ramai dah orang berkumpul .
selepas makan semua keluarga hantar anak angkat diorang kat bus. . suasana pilu dan sedih mula dirasai T_____T

 before balik ~
T_____T

Selepas bersalam-salaman . kitorang menuju ke destinasi yang seterusnya .
jejalan yok ! first place : muzium . yay ! :)

 semasa di muzium .
boleyh snap picture di luar je. huhuuu . .

 di kawasan muzium lagi ^^

 dari sini nampak Pulau Duyong takk ? heeee

 sempat posing atas kereta api muzium jap. heheeee

Hari itu hari jumaat, so kitorang terpaksa beredar dari muzium sebelum pukul 11 . .
Masa tue jugakk mak & ayah datang nak bagi aku dan Amy kerepok & mempelam (pebret aku ) terharu seyh ! :(
Sebelum nak p Taman Tamadun Islam, kitorang round bandar Terengganu dulu [sambil tunggu budak lelaki p solat jumaat ]

 dataran syahbandar .
Terengganu sebuah bandar yang sangat cantek ! ^_*y

Selesai shopink di Pasar Payang barulah berangkat ke Taman Tamadun Islam . 

  monumen masjid :)

 pabila tengokk semua monumen masjid ini ia buat aku rasa kagum ~

Penat kaki jalan kat dalam monumen masjid neh .
sangat-sangat besar . huhuuu
papepon jangan bazirkan RM15 yang dibayar tok masuk kat dalam ini ok !
jalan dan terus berjalan. ;)

masa ke pantai ! weee
kitorang sempat singgah di Pantai Batu Buruk . sangat ramai orang, al maklumlah cuti sekolah . Mak Ayah dan Adik-adik angkat aku datang lagi taw !
sangat sangat terharu lor. mak dan ayah mai jao jao  . huhuu  
 paling suka gambar ini . ^^

Baksis Perdana DPP Proton terbaikkkkk !

Selesai sudah Baksis Perdana Dpp Proton .
macam macam masalah yang terpaksa dihadapi oleh kami . dan akhirnya kami berjaya mengatasi . 

sem depan harap boleh join lagi . harapan dapat pergi tempat yang jao lagi . Maybe Sabah ke Sarawak ke ? heheee . pape pon MT dan ajk semua sempoi habes . harap hubungan kita terus berkekalan semasa diluar (:

6 comments:

NUR AYNIE said...

aynie blm pnh join baksis hihihi

♥ CIK TIHA ♥ said...

@NUR AYNIE
sem depan ada lagi . aynie kena cuba join taw ! besh sgt ! :)

Mohamadazhan.com said...

menarik..cool =)

♥ CIK TIHA ♥ said...

@Mohamadazhan.com
memang terbaikkk ! heeee

bungaros said...

assalam
terima ksh tuk smua AJK BAKSIS yg telah mjayakan pgram ini... sungguh! ini pgalaman ptma sy mjdi tulang blkg pgram ,pgarah. byk yg dpt sy plajari. mohon kmaafan d ats sgala kslhn, kekrgn dan klmhn dri spjg mjlnkn t/jwb sbg pmimpin sdra/i... tahniah jua tuk x-officio yg byk mbntu dri pmulaan hnggalah brakhirnya pgram ini.. tuk MT akak mohon maaf skiranya ad bebanan tgs yg trpksa pass kat kowg bila mna akak sbuk n xdpt lakukan...AJK2..trima ksh ats sokongan padu kowg.. xlncr pgram skiranya xde gandingan usaha dan krjsama sdra/i skalian.. tuk shbtku yg byk mbntu..trima ksh yg tak thngga..smgt dan sokongan kamu tlh mguatkn aku tuk hdapi smua cbrn yg hadir spjg mlaksanakan pgram ni.. akhirnya, tahniah dan syabas tuk smua brsn pgerak BAKSIS PERDANA DPP PROTON 2011.
P/S: brsn jkps dan pentadbir DPP PROTON..trma ksh ats nasihat, pndgn dan bntuan kalian.. tqvm..
wassalam w.b.t.

Anonymous said...

assalam
terima ksh tuk smua AJK BAKSIS yg telah mjayakan pgram ini... sungguh! ini pgalaman ptma sy mjdi tulang blkg pgram ,pgarah. byk yg dpt sy plajari. mohon kmaafan d ats sgala kslhn, kekrgn dan klmhn dri spjg mjlnkn t/jwb sbg pmimpin sdra/i... tahniah jua tuk x-officio yg byk mbntu dri pmulaan hnggalah brakhirnya pgram ini.. tuk MT akak mohon maaf skiranya ad bebanan tgs yg trpksa pass kat kowg bila mna akak sbuk n xdpt lakukan...AJK2..trima ksh ats sokongan padu kowg.. xlncr pgram skiranya xde gandingan usaha dan krjsama sdra/i skalian.. tuk shbtku yg byk mbntu..trima ksh yg tak thngga..smgt dan sokongan kamu tlh mguatkn aku tuk hdapi smua cbrn yg hadir spjg mlaksanakan pgram ni.. akhirnya, tahniah dan syabas tuk smua brsn pgerak BAKSIS PERDANA DPP PROTON 2011.
P/S: brsn jkps dan pentadbir DPP PROTON..trma ksh ats nasihat, pndgn dan bntuan kalian.. tqvm..
wassalam w.b.t.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...