December 16, 2011

Cuti-cuti Malaysia | Part 1

Selamat tengah petang !

Baru selesai menyiapkan assignment individu Industrial Engineering, phew lega... Tapi, 5 assignment lagi belum siap... huhuhu
Tetiba cerita pasal assignment, tak syok lah babe ! kan? kan? hmmm...
haaa, nie mahu story-morry pasal percutian aku bersama-sama family tersayang...baru sempat nak update.. tahun nie kitorang pergi Kuala Lumpur, Melaka, Port Dickson ( tapi tak sempat nak pergi mandi sebab semua chalet & hotel habes kena booking).. Aku sanggup ponteng kelas semata-mata nak pergi holiday, hahaha.. kau ade ? ;p
Yang paling penting aku puas hati walaupun penat. Thank banyak-banyak kat kawan aku sorang tue, sanggup sign attendance untuk aku, tolong print quiz aku.. thank you very much ! ^__^
Pergi bercuti sambil buat assignment? terbaikk kan? terima kasih banyak-banyak lecture sebab tetiba bagi quiz masa aku on the way pergi Kuala Lumpur.. buat assignment masa pergi bercuti? super double triple penat... tak ada masa whoa... huhuu ;'(
Aku jumpa abah umi kat KL, diorang pun bertolak pada hari yang sama dengan aku. Yang paling sadis, masa aku tunggu bus, 2 jam lebih babe ! dahla sampai-sampai je bus buruk, bau hapak pening kepala den, tetiba mabuk bus kekadang dalam hati dok cakap entah sampai ke tak bus nie, nasib baik setibanya di Shahab Perdana tukar bus lain, kalau tak jawabnya........................(sila jawab ) :P

Entry pertama nak cerita pasal hari pertama di Melaka :
Pagi-pagi lagi kitorang bertolak dari Kuala Lumpur ke Melaka, tak berapa jauh sangat. tapi sempat tertidur, heeee.. Sampai je sana bapa saudara aku bawa pergi Perigi Hang Tuah..


adik-beradik & sepupu-sepupu aku

Air kat perigi Hang Tuah sangat sejuk kalau boleh nak je mandi.. Tapi, maluuuuu... :P macamlah boleh mandi  Dekat dengan perigi Hang Tuah tue ada sebuah rumah, rumah Hang Tuah kot pepandai je  nak naek kena bayar ok! nak amek gambar pun kena bayar, semua pakai duit sekarang nie.. iskh iskh iskh~

Lepas tue? Pergi Bandaraya Melaka lah plak.. wink-wink ^^


Antara tempat yang aku sempat pergi pada hari pertama (:

Kami sempat naik kapal besar je...Yang lain ? round atas kapal dah 1 jam lebih, yang lain mana nak sempat.. mana nak jalan-jalan kat Kota A Famosa lagi... 
Nak masuk kena bayar ok ! untunglah kalau semua benda atas dunia nie free.. 

tak mahal pon kan? heeee


di atas kapal gergasi....yok pergi belayar!!



lagi ? 

tunggu part kedua lah plakk... tak dapat nak update panjang-panjang, ada lima lagi assignment lagi yang belum siap..
Bye-bye ! >.<

P/s : target nak snap 1K picture tak tercapai, hanya 800 lebih je... banyak kan? ;p

2 comments:

Edy Fee said...

lamanya tak ke kapal tu..hahaha siyes rindu

♥ CIK TIHA ♥ said...

rindu kat kapal? hahahahahaha.... first tym pegi kat kapal itu.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...